Vrijwilligerspenningen

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2024

Op vrijdag 6 december 2024 organiseert de gemeente Waalre weer een vrijwilligersavond. Op deze dag zetten we vrijwilligers van verenigingen en stichtingen in het zonnetje. Als teken van waardering voor de vrijwillige inzet voor de Waalrese gemeenschap worden de vrijwilligerspenningen uitgereikt aan voorgedragen vrijwilligers. Ook worden Waalrese jongeren in het zonnetje gezet door de uitreiking van het Waalre Club Talent.

De vrijwilligerspenning

Iedere organisatie die met vrijwilligers werkt, kan vrijwilligers aanmelden om in aanmerking te komen voor een vrijwilligerspenning. De penning is eenmalig en persoonsgebonden. De vrijwilligers die voorgedragen worden moeten aan de volgende criteria voldoen:

 1. De vrijwilliger moet in Waalre wonen of lid zijn van een Waalrese vereniging of instelling;
 2. De vrijwilligerspenning is niet eerder aan de voorgedragen persoon uitgereikt;
 3. De vrijwilliger moet op organisatorisch en/of bestuurlijke wijze minimaal 8 jaar vrijwilligerswerk hebben gedaan of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Met ”organisatorisch” bedoelen we ”het uitvoeren van werkzaamheden ten behoeve van de organisatie”;
 4. Het vrijwilligerswerk is gericht op het goed functioneren van personen, verenigingen en/of organisaties;
 5. De vereniging of organisatie staat ten dienste van de Waalrese gemeenschap;
 6. Het werk is vrijwillig en niet gekoppeld aan een geldelijke of stoffelijke tegenprestatie;
 7. Het werk wordt zeer regelmatig (wekelijks/maandelijks) en in het grootste gedeelte van het jaar uitgevoerd of een groot aantal uren (intensief) in een korte tijd. De tijdsinvestering van de vrijwilliger is aanzienlijk.

De aanmeldingen die binnenkomen worden door de vrijwilligerscommissie beoordeeld. En op vrijdagavond 6 december reikt wethouder Kees Vortman de vrijwilligerspenningen uit tijdens een feestelijke avond. Alle organisaties krijgen zo de mogelijkheid om haar vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Waalre Club Talent

De jeugd heeft de toekomst, ook binnen verenigingen en stichtingen. Daarom benoemen we in 2024 ook voor de vijfde keer de Waalre Club Talenten. Organisaties kunnen één jonge vrijwilliger voordragen, die zij graag in het zonnetje willen zetten. De aangemelde jonge vrijwilliger moet voldoen aan de volgende criteria:

 1. De jonge vrijwilliger doet vrijwilligerswerk bij één of meerdere verenigingen of instellingen in de gemeente Waalre;
 2. De jonge vrijwilliger is niet eerder benoemd als Waalre Club Talent;
 3. De jonge vrijwilliger is jonger dan 23 jaar in 2024;
 4. De jonge vrijwilliger creëert sociale verbindingen binnen de vereniging, instelling en de samenleving;
 5. De jonge vrijwilliger levert met zijn/haar werk een positieve bijdrage aan de Waalrese samenleving;
 6. Het werk is vrijwillig en niet gekoppeld aan een (geldelijke) tegenprestatie.

Deze aanmeldingen worden ook door de vrijwilligerscommissie beoordeeld. Tijdens de vrijwilligersavond zet de wethouder Kees Vortman vrijwilligers gezamenlijk in het zonnetje en ontvangen zij een leuke attentie van de gemeente.

Jouw vrijwilligers aanmelden

Je kunt vrijwilligers uit jouw organisatie tot en met 6 oktober 2024 aanmelden via www.waalre.nl/vrijwilligers. Bij het aanmelden vragen we je ook om een digitale actiefoto van de vrijwilliger te uploaden.

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Marieke Driessen via telefoonnummer 040-2282666 of per mail vrijwilligers@waalre.nl

Meer nieuws


Nieuwsarchief

 • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
 • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.