Donderdag verkiezingen voor het Europees Parlement

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2024

Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat betekent dat je jouw stem uit mag brengen. Met jouw stem beslis je mee over wie de nieuwe leden van het Europees Parlement worden. Hierdoor heb jij invloed op de besluiten die genomen worden in het Europees Parlement. En dus op hoe alles de komende jaren geregeld wordt. Als je mag stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement, dan heb je vanzelf een stempas ontvangen.

Vervangende stempas aanvragen

Heb je je stempas na 23 mei niet ontvangen of ben je deze kwijtgeraakt? Dan kun je een vervangende stempas aanvragen op het gemeentehuis tijdens openingstijden van de afdeling Burgerzaken. Dit kan nog tot woensdag 5 juni tot 12.00 uur. Neem hiervoor je legitimatiebewijs mee!

Iemand machtigen om voor jou te stemmen

Ben je niet in de gelegenheid om zelf te gaan stemmen op donderdag 6 juni? Je kunt iemand machtigen om voor jou te gaan stemmen. Dat kan via de schriftelijke volmacht, wanneer je daarvoor de aanvraag hebt ingediend voor maandag 3 juni 17.00 uur. Je kunt ook iemand machtigen via de onderhandse volmacht. Dat doe je door het invullen van de achterkant van je stempas. Deze persoon moet dan ook in de gemeente Waalre woonachtig zijn. Dit kan tot en met de dag van de verkiezingen.

Op deze locaties in Waalre kun je stemmen

De stembureaus zijn op 6 juni open van 7.30 tot 21.00 uur:

  • Het Huis van Waalre, Koningin Julianlaan 19
  • Sporthal Hoeveland, Meester Slootsweg 3
  • Het Klooster, Hoogstraat 8
  • Sporthal ’t Hazzo, Prunellalaan 7
  • Sporthal De Pracht A, De Pracht 3
  • Sporthal De Pracht B, De Pracht 3
  • Brede School Aalst, Maximiliaanlaan 1

Wij richten onze stembureaus zo in dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking. In het stembureau kun je om assistentie vragen.

Ben je visueel beperkt en wil je daarvoor liever gebruik maken van een stemmal? Dan is het ook mogelijk om in de gemeente Eindhoven jouw stem uit te brengen. Bel hiervoor met de gemeente Waalre via 040-2282500 en vraag naar het team Verkiezingen. Je hebt dan wel een kiezerspas nodig. Hoe je die aanvraagt is ook te lezen op waalre.nl/verkiezingen.

In een andere gemeente stemmen

Als je de kiezerspas hebt aangevraagd kun je ook in een andere gemeente stemmen. De aanvraag hiervoor liep tot maandag 3 juni 17.00 uur.

Meer informatie

Vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen als je gaat stemmen. Als je je niet kunt legitimeren mag je niet stemmen. Meer informatie? Neem eens een kijkje op waalre.nl/verkiezingen of www.elkestemtelt.nl. Ook kun je contact met ons opnemen via 040-2282500.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.