Knippen van de hagen

Geplaatst op woensdag 15 mei 2024

Vanaf 20 mei (week 21) starten we met de eerste ronde knippen van de (blok)hagen. Naar verwachting hebben we 1 maand de tijd nodig om alle (blok)hagen in Waalre te knippen.

Het knippen van de hagen doen we met een heggenmaaier en een elektrische heggenschaar. De heggenmaaier is een maaisysteem gekoppeld aan de tractor, wat er voor zorgt dat er grote oppervlaktes in een keer geknipt kunnen worden. Op plekken waar de heggenmaaier niet goed bij kan, knippen we met een elektrische heggenschaar.

We letten goed op nestjes van broedende vogels. Komen we broedende vogels tegen? Dan gaan we extra voorzichtig te werk, zodat we hen niet verstoren. Soms wordt een gedeelte van de haag dan later geknipt. Wist je dat in Waalre voornamelijk beukenhagen staan? Beukenhagen groeien snel dicht en volstaan met twee grote onderhoudsrondes. Daarnaast is een beukenhaag goed bestand tegen eventuele ziektes en plagen.

De tweede ronde (blok)hagen knippen staat voor nu gepland vanaf week 37. Wanneer we precies van start gaan, laten we enkele weken van te voren weten.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.