Week van de mentale gezondheid

Geplaatst op maandag 13 mei 2024

Van 13 tot en met 19 mei is de week van de mentale gezondheid. Het doel van de week van de mentale gezondheid is het bespreekbaar maken mentale gezondheid. Denk daarbij aan tips om zelf klachten te voorkomen of te verminderen.

Mentaal sterk zijn betekent dat je tevreden bent met jezelf en met je leven. Dat je kunt omgaan met tegenvallers. Veel mensen vinden dat best lastig. Toch kun je er beter in worden. Op www.destapnaargezonder.nl staan tips over mentale gezondheid. Op de website staan steeds een aantal korte praktische tips. Je vindt er ook filmpjes, oefeningen en online trainingen. Deze zijn soms kosteloos.

Gezond & Actief Waalre

Rijksoverheid heeft gemeenten de opdracht gegeven om uitvoering te geven aan verschillende gezondheidsthema’s. Dit zijn de bekendere thema’s, zoals sporten en bewegen, overgewicht en mentale gezondheid. Maar er is ook aandacht voor valpreventie, een gezonde leefomgeving, het opgroeien in een kansrijke omgeving en eenzaamheid. We hebben voor de periode tot 2026 (2023-2026) ambities gesteld op het gebied van sport en (mentale) gezondheid. We focussen ons daarbij op preventie, want voorkomen is beter dan genezen.

Vragen of opmerkingen?

Stuur een mail naar gezond@waalre.nl. Regisseur Gezond en Actief Waalre, Marieke Driessen, van de gemeente Waalre, neemt dan contact met u op.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.