Altijd op de hoogte van bekendmakingen met ‘Berichten over uw Buurt’

Geplaatst op donderdag 4 april 2024

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op jouw omgeving. Welke verbouwing willen jouw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in jouw straat gekapt worden? Overheidsorganisaties zoals de gemeente Waalre, provincie, waterschap, regionaal samenwerkingsverband en van de Rijksoverheid zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Overheid.nl gaat je via een automatische e-mail elke week op de hoogte houden van de bekendmakingen in jouw buurt.

De gemeente Waalre maakt besluiten standaard bekend op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Je komt hier ook terecht via waalre.nl/bekendmakingen. In weekblad De Schakel wordt iedere week een verkorte weergave geplaatst. Binnenkort hoef je niet meer zelf op zoek te gaan naar de bekendmakingen. Met de e-mailservice wil de overheid je beter informeren over zaken die spelen in je eigen buurt. Dit heet ‘Berichten over uw Buurt’. Ook kun je hier vinden hoe je inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt maken.

Welkomstmail

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid wordt standaard aangemeld voor de e-mailservice. Je krijgt dan eerst een welkomstmail. De welkomstmail ontvang je in de week van 22 april. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt. Via MijnOverheid kun je instellen hoe vaak je de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Heb je je zelf al aangemeld voor de e-mailservice? Dan ontvang je geen welkomstmail en hoef je niks te doen.

Wil je geen e-mails ontvangen?

Dan kun je jezelf afmelden via een link in de e-mail die je ontvangt.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.