Waalre in gesprek: Van basisschool naar middelbare school

Geplaatst op dinsdag 26 maart 2024

Gaat jouw kind na de vakantie naar het voortgezet onderwijs? Superleuk, maar ook spannend! Ilja Oosterbaan, Consulent Gezondheidsbevordering van de GGD Brabant-Zuidoost, vertelt tijdens Waalre in gesprek op woensdag 17 april van 19.00 tot 21.00 uur over het puberbrein, hoe om te gaan met huiswerk, prestatiedruk, social media en hoe de rol van ouders/verzorgers verandert.

Er breekt een nieuwe fase aan voor deze kinderen én voor de ouders. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en nieuwe uitdagingen. Een nieuwe levensfase voor kinderen om zich mentaal te ontwikkelen, los te komen van hun ouders en om hun grenzen op te zoeken. Wat gaat er de komende jaren allemaal veranderen? Wordt je kind een echte puber of is ‘ie het al? Hoe kun je daar als ouder/verzorger mee omgaan? Wat werkt er wel, wat niet en waarom?

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een interactieve avond waar we met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. De avonden organiseren we in samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre.

Heb je na de lezing specifieke vragen, behoefte aan nazorg en/of de juiste doorverwijzing, dan staan er experts voor je klaar.

Aanmelden

Meld jezelf aan voor de lezing via de website van Bibliotheek Eindhoven.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.