Landelijke Opschoondag: maar liefst 80 inwoners gingen op pad

Geplaatst op dinsdag 26 maart 2024

Afgelopen zaterdag vond de Landelijke Opschoondag 2024 plaats. Op deze dag heeft Nederland een grote schoonmaakbeurt gekregen. Ook de gemeente Waalre deed mee. Tijdens deze dag sloegen inwoners, verenigingen en de gemeente Waalre de handen ineen.

Inwoners van de gemeente Waalre zijn op pad gegaan om hun leefomgeving een stukje schoner te maken. Dit jaar waren er maar liefst 80 inwoners actief tijdens deze Opschoondag. Dat is een ontzettend mooi aantal deelnemers! Leden van Vogelvereniging de Edelzanger, de jeugd met ouders van carnavalsvereniging de Keien, de jeugdbrandweer en loopgroep Waalre deden mee aan deze opruimactie. Naast deze verenigingen was er ook enthousiaste inwoners individueel of met vrienden, buren of hun kinderen op pad.

Een veelgehoorde reactie is dat de hoeveelheid zwerfafval een stuk minder is dan voorgaande jaren. Dat verschil zit volgens een groot aantal deelnemers in de kleinere hoeveelheid blikjes, waar sinds vorig jaar statiegeld op zit. Desondanks was er toch nog veel zwerfafval te vinden.

De gemeente Waalre faciliteerde deze dag door de inwoners te voorzien van materialen, zoals afvalknijpers en veiligheidshesjes. Daarnaast reed de gemeente samen met Ergon rond om afval in te nemen en koffie, thee en een appel uit te delen.

Namens de gemeente Waalre willen wij alle deelnemers enorm bedanken voor hun inzet. Wil jij ook bijdragen aan een schone leefomgeving? Naast deze Landelijke Opschoondag is er binnen gemeente Waalre een groep van zo’n 100 vrijwilligers actief die regelmatig tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen om zwerfafval te rapen. Mocht je zin en tijd hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan bij de receptie van Het Huis van Waalre. Je krijgt dan van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt. Samen houden we de gemeente Waalre schoon.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.