Burgemeester Oosterveer leest voor tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024

Geplaatst op maandag 5 februari 2024

Van 24 januari tot en met 3 februari waren de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is namelijk van groot belang voor de taalontwikkeling bij kinderen. Gedurende deze week waren er in de Bibliotheek Waalre verschillende activiteiten rondom voorlezen. Zo kwam afgelopen woensdag burgemeester Oosterveer de jongste jeugd tot zeven jaar “voorlezen”.

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. En het is ook nog eens een nuttig festijn. Met lekker voorlezen begint namelijk een leven lang leesplezier. Hoe meer er wordt voorgelezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen, hoe beter hun taalontwikkeling en hun motivatie om later zelf te gaan lezen.

Rupsje Nooit Genoeg

Speciaal voor deze gelegenheid had burgemeester Oosterveer het voelboek van Rupsje Nooit Genoeg meegenomen om voor te lezen en met de kinderen te ontdekken. Het prentenboek met puntjes, inkepingen en stofjes uitgevoerd geeft de lezen met een visuele beperking de kans om ook het verhaal van Rupsje Nooit Genoeg te ervaren. De burgemeester liet de kinderen dan ook “meelezen”.

Als VNG-ambassadeur digitale toegankelijkheid, voorzitter van de Vereniging Onbeperkt Lezen en één van de initiatiefnemers van de “taskforce arbeid” schoof burgemeester Oosterveen graag aan en las ze voor en betrok ze bij het op een andere manier lezen van een boek. Op deze wijze wil hij het belang van lezen, ook voor kinderen met een (visuele) beperking onderstrepen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.