Nationale Boomfeestdag 2023: Opgroeien met Bomen

Geplaatst op maandag 20 november 2023

Op woensdag 15 november heeft Gemeente Waalre actief deelgenomen aan de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Het centrale thema van deze bijzondere dag was 'Opgroeien met Bomen'. Dit thema zal gedurende het gehele Boomfeestdag Plantseizoen 2023/2024, van 15 november 2023 tot eind maart 2024, de leidraad vormen voor diverse plantactiviteiten en educatieve initiatieven.

Leerlingen van basisscholen door heel Nederland hebben op deze dag onderzocht waarom het essentieel is om op te groeien in een groene omgeving met bomen. Ze brachten in kaart of hun leefomgeving groen genoeg is om in op te groeien en ontdekten hoe bomen zelf opgroeien. Gemeente Waalre stimuleert, waar mogelijk, het zelf planten van bomen als een geweldige manier om ervoor te zorgen dat kinderen kunnen opgroeien te midden van deze groene bondgenoten.

Bomenmap

Als gemeente kunnen we het thema 'Opgroeien met Bomen' als inspiratie gebruiken voor onze lokale vieringen. Hoewel niet verplicht, biedt het een prachtige kans om bewustwording te creëren over het belang van een groene omgeving voor onze jeugd. Voor degenen die wat extra begeleiding kunnen gebruiken bij het invullen van een leuke, educatieve Boomfeestdag, is de Boomfeestdag Bomenmap ontwikkeld. Deze map bevat diverse opdrachten en activiteiten die educatie rondom het thema bomen toegankelijk maken voor iedereen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de boodschap van 'Opgroeien met Bomen' diep geworteld raakt in de harten van onze gemeenschap. Voor meer details over de Bomenmap, bezoek de website van Boomfeestdag.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.