FluoKids: veilig en zichtbaar naar school

Geplaatst op maandag 13 november 2023

FluoKids moedigt kinderen aan om opvallende, reflecterende kleding te dragen, zoals fluorescerende jassen of accessoires, om hun zichtbaarheid voor automobilisten te vergroten. Vooral tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Zo kunnen zij veilig lopend of fietsend naar school. En dát is weer goed voor de gezondheid.

In het nieuwe Leefstijlakkoord Gezond & Actief Waalre hebben we de ambitie beschreven om meer kinderen lopend of fietsend naar school te laten gaan. Hierbij is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom heeft de gemeente scholen de mogelijkheid gegeven om mee te doen aan FluoKids. Dit is een programma met het doel de zichtbaarheid van kinderen op weg naar school te vergroten en daarmee ook de verkeersveiligheid te bevorderen. Daarnaast is het doel dat kinderen bewuster worden van de eigen verkeersdeelname.

FluoKids is een gezamenlijke inspanning. Verkeersveiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van de gemeente, scholen en ouders. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen veilig en met plezier naar school kunnen gaan.

Op 20 november start FluoKids bij de Christoffelschool. Samen werken we aan een veilige schoolomgeving voor onze kinderen. De Christoffelschool heeft vorig jaar ook meegedaan met FluoKids.

Meer informatie

Voor meer informatie over FluoKids kun je contact opnemen met gezond@waalre.nl.

Zet je licht AAN!

Gelijktijdig loopt de campagne ‘AAN’, die fietsers stimuleert om de fietsverlichting aan te zetten. Ook deze campagne draagt bij aan zichtbaarheid in het verkeer voor betere verkeersveiligheid.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.