Drugs, risico’s en overlast voor de buurt

Geplaatst op maandag 6 november 2023

Op 1 november 2023 heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over het sluiten van een woonwagen en perceel waarbij drugs gerelateerde spullen zijn aangetroffen. Hierbij wordt bevestigd dat het besluit om een woning te sluiten in verband met de aanwezigheid van middelen waarmee drugs kunnen worden geproduceerd gerechtigd was.

Risico’s

De burgemeester zet zich in om drugscriminaliteit aan te pakken met als voornaamste doel de rust en veiligheid in de buurt te behouden en/of te herstellen. Drugspanden vormen vaak een ernstige bron van overlast en gevaar voor de gemeenschap. Voorbeelden van problemen die hierdoor kunnen optreden zijn naast illegale drugshandel; geweldsincidenten, brandgevaar door elektrische aansluitingen en milieuverontreiniging door de productie van drugs.

Bewust maken

De gemeente Waalre roept haar inwoners op te voorkomen dat zij onbedoeld meewerken aan criminele activiteiten en ook criminele activiteiten die zij zien te melden. Ondermijnende criminaliteit komt namelijk overal voor en kan iedereen raken. Uw meldingen spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van drugsproblematiek, overlast en het waarborgen van de veiligheid van uw buurt.

Samen staan we sterk en maken we één vuist tegen drugscriminaliteit om zo de leefomgeving te verbeteren.

Valt u iets op in uw directe woonomgeving; Meld het dan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.