Subsidie voor afkoppelen van de regenpijp

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023

Het klimaat verandert. Er zijn vaker flinke regenbuien. Als er in korte tijd veel regent valt, is de wateroverlast groot. Veel water zorgt ook voor overbelasting op de zuivering. Bovendien kan je tuin het water wat via het riool wegloopt eigenlijk goed gebruiken. Daarom is het beter de regenpijp niet meer aan te sluiten op het riool, maar het in de tuin te laten lopen. We noemen dat afkoppelen.

Wil jij ook regenwater opvangen in je eigen tuin? Dit kan op verschillende manieren:

  • een regenton (zonder overstort naar het riool)
  • afkoppelen van de regenpijp
  • infiltratievoorziening
  • een laagte in de tuin of een regenwatervijver

Subsidie voor het afkoppelen van de regenpijp

Voordat je de regenpijp afkoppelt, moet je weten hoeveel vierkante meter dakoppervlak je hebt. Zo weet je hoeveel water je op te vangen hebt. Een plan maken om water goed te laten wegstromen in je tuin is dan snel gemaakt. Meer weten over het opvangen van hemelwater en over de voorwaarden van de subsidie? Lees meer op de pagina Regenpijp afkoppelen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.