Parkeren op de stoep verboden

Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

Alle parkeerplaatsen in jouw straat bezet? Enorm vervelend. Moet je dan met al je boodschappentassen door twee straten sjouwen? Soms een stukje extra lopen?
Het antwoord is ja.

De afgelopen jaren is het autobezit flink toegenomen. Iedereen wil graag zo dicht mogelijk bij huis parkeren. Parkeren op de stoep is verboden. Belangrijkste reden is dat bijvoorbeeld iemand met een rollator, een rolstoel of een kinderwagen gehinderd wordt door jouw manier van parkeren. Ook kunnen er gevaarlijkje verkeerssituaties ontstaan.

Zodra mensen gehinderd worden door jouw manier van parkeren, dan riskeer je een boete van € 109,00. Misschien erger je je juist aan de mensen die fout geparkeerd staan. Wat kun je hier dan aan doen? We hebben te maken met gedrag. Ondanks controles blijven bestuurders soms fout parkeren. Spreek de foutparkeerder aan en confronteer hem of haar met de situatie en de gevaren ervan. Misschien kunnen we samen het verschil maken en een veiligere woonomgeving voor elkaar krijgen.

Meer informatie over parkeren in de gemeente Waalre? Ga naar waalre.nl/parkeren

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.