Start jongerencentrum in sporthal de Pracht

Geplaatst op dinsdag 3 oktober 2023

In Waalre hebben we oog voor onze jongeren. Hoe we dat als gemeente Waalre doen, hebben we onder andere vastgelegd in het lokaal preventieakkoord. Daar staat in dat we ervoor zorgen dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Uit onderzoek onder de jongeren in Waalre blijkt ook dat zij behoefte hebben aan een eigen plek. Die eigen plek is er nu!

Vanaf de herfstvakantie (16 oktober) start in de ontmoetingscentrum van sporthal de Pracht een jongerencentrum. Het jongerencentrum is een pilot. Dit betekent dat het centrum eerst voor een periode van één jaar zal zijn.

Wat is een jongerencentrum

Bij een jongerencentrum worden er voor en door jongeren activiteiten georganiseerd. Jongeren kunnen elkaar ontmoeten op een vaste locatie en daar een zinvolle invulling geven aan hun vrije tijd. Ook praten jongeren met jongerenwerkers over alles wat hen bezighoudt. Een jongerencentrum is een plek waar vraag en aanbod voor het jongerenwerk samenkomen. We kunnen onze jongeren ontmoeten en daardoor zien wat nodig is. We kunnen zorg en ondersteuning aanbieden wanneer dat nodig is, om zwaardere zorg voor jongeren te voorkomen.

Jongerencentrum de Pracht

Het jongerencentrum organiseert de eerste activiteiten in de herfstvakantie. Het jongerencentrum is dan op twee vaste momenten geopend: dinsdag- en donderdagavond van 17.30-19.30 uur. Los van deze twee vaste momenten kunnen er activiteiten georganiseerd worden, bijvoorbeeld op de woensdagmiddag. Het jongerencentrum zal voor 8 uur per week geopend zijn, waarbij activiteiten georganiseerd mogen worden tussen 9.00-23.00 uur. De jongerenwerkers die vanuit Lumens actief zijn in Waalre, beheren het jongerencentrum. Het centrum is ook alleen geopend wanneer de jongerenwerkers/beheerders aanwezig zijn. Zij houden een oogje in het zeil en zorgen voor de sociale veiligheid en naleving van de afspraken in het jongerencentrum. Houd de socials van de jongerenwerkers in de gaten: @djw_WalidEl en @djw_Mert (Instagram) en @Djw_Waalre (TikTok) om te bekijken welke activiteiten er worden georganiseerd.

Officiële opening

Eind van dit jaar volgt er nog een officiële opening van het jongerencentrum. Meer informatie hierover volgt onder andere via dit kanaal.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.