Aalst krijgt een metamorfose

Geplaatst op maandag 2 oktober 2023

In en rondom het dorpshart in Aalst wordt van alles ondersteboven gehaald. De Eindhovenseweg krijgt een nieuwe inrichting, op de locaties Meiboom en De Gruyter komen twee appartementencomplexen én het terrassenplein (Groene Kamer) in het dorpshart wordt gemaakt.

Alles dus even ondersteboven, maar dat komt omdat we werken aan een sfeervol, groen, aantrekkelijk en goed bereikbaar nieuw centrum.

Winkels, horeca en weekmarkt blijven bereikbaar

Ondanks de werkzaamheden, blijven de winkels en horeca altijd bereikbaar. Ook de weekmarkt op dinsdag blijft gewoon doorgaan. Gedurende de werkzaamheden organiseren sommige winkeliers extra kortingsacties.

U bent -ook tijdens de werkzaamheden- van harte welkom in het dorpshart!

Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

De komende maanden wordt hard gewerkt in- en rondom Vitaal dorpshart Aalst. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, wordt deze metamorfose in een korte tijd uitgevoerd:

Werkzaamheden Eindhovenseweg

In het centrumgedeelte van de Eindhovenseweg (locatie kruising Raadhuisstraat tot en met kruising Julianalaan) werken we aan een nieuwe inrichting van de weg. We nemen maatregelen om het doorgaand vrachtverkeer te weren, hoogwaardig openbaar vervoer aan te leggen en het dorpse karakter terug te brengen.

Aan het centrumgedeelte van Eindhovenseweg wordt tot de zomer van 2024 gewerkt.

Sloop noordelijk poortgebouw

Het noordelijk poortgebouw van het dorpshart in Aalst wordt omgevormd tot een groen plein met terras: de Groene Kamer. Om dit te realiseren wordt een gedeelte van het poortgebouw (noordzijde, Den Hof 100 t/m 108) gesloopt. De sloopwerkzaamheden starten in oktober 2023.

Meer informatie over de sloop vind je op de website van Duurzaam door Waalre.

Sloop Meiboom

De locatie van het voormalig restaurant de Meiboom (Eindhovenseweg 29 in Aalst) wordt omgevormd tot een appartementencomplex. Om dit te realiseren, wordt het huidige gebouw vanaf oktober 2023 gesloopt. Aansluitend aan de sloopwerkzaamheden (eind november 2023) starten de bouwwerkzaamheden.

Lees meer over de omleidingen en afsluitingen.

Sloop De Gruyter

Op de locatie van de Eindhovenseweg 54-65 wordt een nieuw en duurzaam appartementencomplex gebouwd. Eind oktober wordt het pand gesloopt. De bouwwerkzaamheden starten medio maart 2024.

Lees meer over de omleidingen en afsluitingen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en projecten op waalre.nl/wegwerkzaamheden

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.