World Cleanup Day: meer dan 25 inwoners gingen op pad

Geplaatst op maandag 18 september 2023

Afgelopen zaterdag vond de World Cleanup Day 2023 plaats. Op deze zonnige dag heeft Nederland een grote schoonmaakbeurt gekregen. Ook de gemeente Waalre deed mee. Tijdens deze dag sloegen inwoners, verenigingen en de gemeente Waalre de handen ineen. Met resultaat. Er werden tien volle vuilniszakken zwerfafval opgeraapt. 

Samen aan de slag

Inwoners van de gemeente Waalre zijn in groepjes op pad gegaan om hun leefomgeving een stukje schoner te maken. Dit jaar waren er maar liefst 25 inwoners actief tijdens deze opschoondag. Leden van Vogelvereniging de Edelzanger en carnavalsvereniging de Torentutters deden weer mee aan deze opruimactie. Daarnaast gingen enthousiaste inwoners samen met vrienden, buren of hun kinderen op pad.
De gemeente faciliteerde deze dag door de inwoners te voorzien van materialen zoals afvalknijpers en veiligheidshesjes. Wethouder Van de Loo, medewerkers van de gemeente en Ergon zorgden dat het zwerfafval werd opgeruimd en deelden koffie, thee en een appel uit.

Ook zelf een keer zwerfafval opruimen?

Wist je ook dat binnen gemeente Waalre een grote groep inwoners actief is die tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen om zwerfafval te rapen? Mocht je zin hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan bij het Huis van Waalre. Je krijgt van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt. De volle vuilniszak wordt opgehaald door Ergon. Samen houden we de gemeente Waalre schoon.

Kijk voor meer informatie www.waalre.nl/inwoners-en-ondernemers/zwerfafvalrapers

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.