Meldingen openbare ruimte gemeente Waalre via Fixi

Geplaatst op vrijdag 15 september 2023

Een meldsysteem waarmee inwoners snel en eenvoudig een melding kunnen doen over de openbare ruimte. Zie je iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte lantaarnpaal of afval op straat? Of ervaar je overlast? Maak dan een melding openbare ruimte via Fixi. Samen houden we de gemeente veilig en schoon.

In Waalre zijn inwoners betrokken bij hun leefomgeving. Inwoners zijn de ogen en oren van onze gemeente en leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de openbare ruimte. Een goed meldingssysteem met aandacht voor de dienstverlening is daarom cruciaal. Dankzij Fixi wordt het werk beter inzichtelijk en tillen we de samenwerking met aannemers naar een hoger niveau. De gemeente Waalre heeft geen eigen buitendienst en werkt samen met aannemers om de openbare ruimte mooi, leefbaar, veilig en schoon te houden.

Fixi verschaft de gemeente altijd actuele gegevens over lopende meldingen. Nieuwe meldingen kunnen eenvoudig worden doorgegeven aan de aannemer en de voortgang kan worden gevolgd. Het oplossen van de melding gaat snel, de melder kan een foto op locatie maken. De melder ontvangt direct een terugkoppeling over de status en uiteindelijk het afhandelen van de melding. De aannemer kan een foto maken van de geklaarde klus. Meerdere gemeenten werken al met Fixi. Het systeem voldoet aan de eisen van toegankelijkheid en informatie beveiliging.

Wethouder Peet van de Loo:

Meldsysteem Fixi geeft de inwoner én ons als gemeente inzicht in gedane meldingen. Via Fixi houden we eenvoudig contact met elkaar. De gemeente heeft goed zicht op de status van meldingen, waardoor opdracht geven en afstemmen met de aannemer soepel verloopt. De melder ontvangt vervolgens rechtstreeks een terugkoppeling en hoeft zo niet op reactie te wachten. Met de digitale kaart ziet de inwoner snel of de losse stoeptegel bijvoorbeeld al is doorgegeven. Zo kunnen dubbele meldingen worden voorkomen en zien zij ook wat er in de buurt speelt.

Zo werkt melden met Fixi

Maak eenvoudig een melding via de website of de Fixi app. Check of de melding al door iemand anders is gemeld op de digitale kaart. Maak vervolgens een account aan en log in. Je volgt dan eenvoudig de status van je melding. Je kunt ook melden zonder een account aan te maken. Vul hierbij een e-mailadres in, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de voortgang van de melding. De ingevoerde gegevens zijn uiteraard niet openbaar en gebruiken we alleen voor de afhandeling. De status van je melding(en) kun je volgen via je persoonlijke meldingenlijst. Je ontvangt een notificatie via mail of app als er voortgang in jouw melding is.

Fixi app

De Fixi app is gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore. Telefonisch melden kan ook nog steeds via 040-2282500. Medewerkers van het gemeente contact centrum voeren dan de melding in op de Fixi-website.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.