Cultuurbijdrage en sportbijdrage voor kinderen

Geplaatst op maandag 11 september 2023

Er is geld beschikbaar gesteld door gemeente Waalre om álle kinderen van 0 tot en met 17 jaar de mogelijkheid te bieden mee te doen aan culturele en sportieve buitenschoolse activiteiten in of buiten Waalre. Ouders met een laag inkomen óf die om andere redenen deze activiteiten niet zelf kunnen betalen, kunnen een aanvraag doen. Sinds dit jaar is er ook geld beschikbaar voor ouders met een modaal inkomen.

Gemeente Waalre vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om in de vrije tijd plezier te halen uit bijvoorbeeld muziek, dans, toneel, schilderen, tennis of voetbal. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Voor ouders met een minimuminkomen is daarom geld beschikbaar gesteld. Zij kunnen contact opnemen met een tussenpersoon om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor hun kinderen om lid te worden van een vereniging of om middelen (zoals een balletpakje of sportschoenen) aan te schaffen. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om bijvoorbeeld een muziekinstrument te lenen. Sinds dit jaar is er specifiek voor buitenschoolse cultuureducatie extra geld beschikbaar gesteld door de gemeenteraad om ook ouders met een middeninkomen te ondersteunen als ze geldzorgen hebben.  

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Ouders kunnen hun kind aanmelden via een CMD-consulent van de gemeente Waalre (Centrum voor Maatschappelijke Deelname), een docent van school of Stichting Leergeld Valkenswaard en omstreken. Op de pagina www.waalre.nl/jeugdfonds lees je meer over de verschillende regelingen en de aanmelding.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.