Woning in Waalre gesloten wegens vondst hennepkwekerij

Geplaatst op maandag 28 augustus 2023

In de woning aan Kleinveld heeft de politie een in werking zijnde professionele hennepkwekerij aangetroffen met 676 hennepplanten. De hennepkwekerij is nog diezelfde dag ontmanteld.

De woning is op last van de burgemeester gesloten

Het zogenoemde Damoclesbeleid biedt de burgemeester de mogelijkheid na een vondst van een verboden hoeveelheid drugs om de woning op last te sluiten. De woning aan Kleinveld is voor 2 maanden gesloten met ingang van 28 augustus 2023.

Risico's en schade

Buiten de (over)last van een hennepgeur brengen drugs(gerelateerde) panden risico’s met zich mee voor omwonenden. Denk aan brandgevaar door kortsluiting en lekkage. En dan hebben we het nog niet over het publiek wat zo’n pand aantrekt. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien vaak op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

Uw hulp is van groot belang. Ruikt u een henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten. Meldingen van inwoners, hoe klein ook, kunnen voor de politie doorslaggevend zijn. Uiteindelijk bent u de ogen en oren in de wijk!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.