Met wandelen stap voor stap naar een gezonder leven

Geplaatst op dinsdag 15 augustus 2023

In het allereerste Waalrese Sport- en beweegakkoord stond de ambitie om aan te sluiten bij Uniek Sporten Zuid-Brabant. Inmiddels zijn we al een paar jaar aangesloten bij dit regionale sportloket voor mensen die een drempel ervaren om te sporten en/of bewegen. Vanuit Uniek Sporten doen we dit jaar mee met een wandel challenge. Hierbij willen we zo veel mogelijk inwoners betrekken.

Laagdrempelig en toegankelijk

Wandelen is een van de meest eenvoudige en toegankelijke vormen van lichaamsbeweging die er bestaan. Het vereist geen dure apparatuur of speciale vaardigheden. Of je nu een ontspannende wandeling in het park maakt of stevig door de bergen trekt, wandelen biedt talloze voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Dus trek je wandelschoenen aan en laat ons samen ontdekken waarom wandelen zo geweldig is!

De voordelen van wandelen

  1. Met wandelen versterk je jouw hart en longen en werk je aan je uithoudingsvermogen. 
  2. Wandelen verminderd het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Regelmatig wandelen kan je bloeddruk verlagen, je cholesterolgehalte verbeteren en je immuunsysteem versterken.
  3. Wandelen in de buitenlucht kan een krachtig middel zijn om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Het helpt je geest te ontspannen, negatieve gedachten te verminderen en je algehele welzijn te bevorderen.
  4. Wandelen biedt de gelegenheid om tijd door te brengen met vrienden, familie of zelfs nieuwe mensen te ontmoeten. Het delen van deze activiteit met anderen kan je motivatie vergroten, je sociale netwerk uitbreiden en je een gevoel van verbondenheid geven.
  5. Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. Verschillende studies hebben aangetoond dat regelmatig wandelen je cognitieve functies kan verbeteren, zoals geheugen, concentratie en creativiteit. Het stimuleert namelijk de doorbloeding naar de hersenen en verhoogt de zuurstoftoevoer.
  6.  Het mooie van wandelen is dat het gemakkelijk in je dagelijkse routine kan worden opgenomen. Je kunt ervoor kiezen om te wandelen naar je werk, de trap te nemen in plaats van de lift, of een wandeling te maken tijdens je lunchpauze.

Wandelchallenge Uniek Sporten

Vanuit Uniek Sporten richten we ons dit jaar ook op wandelen. Om dit te stimuleren doen we ook mee met de ASML Your Marathon Challenge. Bij deze challenge kun je op jouw eigen manier de marathon finishen. Je loopt, rolt of rent namelijk de eerste 41 km in je eigen tijd, bijvoorbeeld samen met een wandelgroep of tijdens de dagbesteding. En de laatste 1,195 km leggen we met z’n alle af tijdens de finale dag in Eindhoven. Dit is jouw kans om ook de finishen onder de iconische finishboog op de Vestdijk!

Doe jij ook mee?

Wandelen is een hele goede manier om actief te blijven, je gezondheid te verbeteren en van de omgeving te genieten. Dus waar wacht je nog op? Neem contact op met ons via unieksporten@waalre.nl, trek die wandelschoenen aan, nodig een vriend uit en maak een wandeling. We komen ook graag met je in contact als je niet mee wilt doen met de wandelchallenge, maar wel een wandelgroep hebt!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.