Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Arbeidsmarktregio

Geplaatst op dinsdag 8 augustus 2023

Dinsdag 8 augustus ondertekende wethouder Vortman de Samenwerkingsovereenkomst Arbeidsmarktregio Zuidoost Brabant. Het Regionaal Werkbedrijf en het Huis naar Werk in Zuidoost-Brabant hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren en vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Ze werken samen onder de naam ‘Huis naar Werk’ en zich richten op het helpen van inwoners en werkgevers via één loket bij vragen over werk, scholing en ontwikkeling. Het doel is om werkzoekenden te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk en werkgevers te helpen bij hun arbeidsmarktvraagstukken.

Huis naar Werk ondersteunt inwoners bij het vinden en behouden van werk. Het gaat dan over trajecten 'van werk naar werk', 'van school naar werk' en 'van uitkering naar werk'. Ze richt zich in haar dienstverlening in het verder (door)ontwikkelen van talenten en/of het vinden van passende scholing. Werkgevers helpt ze bij hun arbeidsmarktvraagstukken, waarbij het vinden van voldoende personeel in de huidige krappe arbeidsmarkt een hele belangrijke is. De samenwerkingsovereenkomst is getekend door de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en door UWV, VNO-NCW Brabant Zeeland, FNV, CNV, Summacollege, Samenwerkingsverband voor Passend Voortgezet Onderwijs Eindhoven/Kempenland, SBB en de sociale ontwikkelbedrijven KempenPlus, WSD en Ergon.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.