Bomen snoeien

Geplaatst op maandag 24 juli 2023

Vanaf augustus tot en met begin december snoeit Vebego Groen de bomen. Voordat ze hiermee aan de slag gaan, controleren ze de bomen op gebreken, zoals laaghangende takken of dood hout. Snoeien is een van de maatregelen om die gebreken op te lossen.  Daarna wordt gekeken of verder snoeien nodig is om de boom duurzaam te behouden. De ‘onveilige’ bomen worden als eerste gesnoeid. Daarna volgen de reguliere snoeiwerkzaamheden. 

Werkzaamheden

Enkele werkzaamheden zijn het versnipperen van vrijgekomen takken. De houtsnippers gebruiken we als bodembedekking bij volktstuinen en onder bomen. Als de snoeiwerkzaamheden overlast veroorzaken, krijgen bewoners van te voren een informatiebrief in de bus.

Contact

Vebego Groen is in opdracht van gemeente Waalre verantwoordelijk voor al het groenonderhoud in de gemeente. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Vebego Groen via info@teamwaalre.nl of 013-5159427.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.