Maaien gazon + grasberm

Geplaatst op woensdag 12 juli 2023

Vanaf eind maart tot en met oktober maait Vebego Groen de gazons . Als het nodig is, worden de bermen opnieuw gezaaid.

Biodiversiteit

Normale bermen worden twee keer per jaar gemaaid en de bloemrijke bermen worden één keer per jaar gemaaid. Vlinders, vogels en bijen halen namelijk hun voedsel uit de planten en bloemen die daar groeien. Bermen geven dus een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit.

Beschermde planten en dieren/insecten

Bloemen en kruiden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van dieren en insecten. De berm wordt daarom gecontroleerd op beschermde planten, dieren en insecten. Als we waardevolle soorten zien, wordt die plek gemarkeerd zodat deze niet gemaaid wordt.

Veiligheid

Bermen zorgen ook voor veiligheid. Als het extreem hard heeft geregend, helpt de berm wateroverlast te voorkomen. De berm zorgt er namelijk voor dat het water snel de grond in kan. Bermen zorgen er ook voor dat een auto kan uitwijken als dat nodig is om een ongeluk te voorkomen.

Contact

Vebego Groen is in opdracht van gemeente Waalre verantwoordelijk voor al het groenonderhoud in de gemeente. Heb je vragen? Neem dan contact op met Vebego Groen via info@team-waalre.nl of 013-5159427.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.