Interessante samenwerking tussen Zorgwinkel de Bus en MaxFysio Waalre

Geplaatst op dinsdag 4 juli 2023

Tom controleert een rollatorMaandag 3 juli hebben Gezond Waalre, Zorgwinkel de Bus en MaxFysio Waalre een Rollator APK georganiseerd. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur waren inwoners uit de gemeente welkom in ’t Klooster. Hier is de rollator nagekeken door Tom van Santvoort. En heeft Richard Spierings samen met een collega naar de houding en beweging van de geïnteresseerden gekeken.

Het percentage 65-plussers met een verhoogd risico om te vallen is erg hoog in Waalre: 48%. Ook zijn er veel mensen die met een slechte houding achter een rollator lopen. Daar willen we wat aan veranderen. Mede daarom organiseerden we de Rollator APK.

Gezelligheid

Voor 10.00 uur waren de eerste inwoners al binnen. En het werd al snel druk! Iedereen die langs kwam werd tussen 10.00 en 12.00 uur geholpen door Zorgwinkel de Bus en Maxfysio. Onder het genot van een kopje koffie met een lekkere koek wachtte iedereen op zijn beurt. Tijdens het wachten speelde Duo Sonaal ook nog live muziek.

Rollator check

Iedereen die met zijn rollator was, heeft deze kunnen laten nakijken door Tom van Zorgwinkel de Bus. Tom kijkt de rollator helemaal na op veiligheid. Remt de rollator bijvoorbeeld nog wel goed? En hij heeft meteen voor kleine aanpassingen gezorgd zodat gasten  in de juiste houding achter de rollator lopen.

Houding en beweeglijkheid

Hierna gingen de gasten door naar Maxfysio. Waar dat er een beweegscan is uitgevoerd. Hierbij werd er gekeken naar de beweeglijkheid van de verschillende gewrichten. “Voor de gasten was het vooral interessant om de relatie tussen beweeglijkheid, zelfredzaamheid en veiligheid te ondervinden.” Met een aantal adviezen op zak konden de gasten met een goed gevoel weer de deur uit.
De opkomst was groot en er zijn veel inwoners geholpen. Het was dus een groot succes! Was u niet in de gelegenheid om hierbij te zijn? Neem dan contact op met Zorgwinkel de Bus en / of MaxFysio.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.