Informatieavond Gezond Waalre

Geplaatst op dinsdag 23 mei 2023

Wil jij weten wat de gemeente Waalre doet op het gebied van gezondheid, preventie, sport, bewegen en cultuur? Of wil je tips geven voor de plannen van de komende 3 jaar? Kom dan woensdag 14 juni om 19.30 uur naar Het Huis van Waalre.

Op deze avond organiseren we vanuit Gezond Waalre een informatieavond over de ontwikkelingen en de voortgang van:

  • Het lokaal preventieakkoord
  • Het sport- en beweegakkoord
  • Het vernieuwde leefstijlakkoord
  • Het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)
  • De Brede Specifieke Uitkering (SPUK)

We praten geïnteresseerden en betrokkenen bij over wat we in de afgelopen drie jaar gedaan hebben. We vertellen ook over de plannen die er liggen vanuit Rijksoverheid en hoe wij hier lokaal invulling aan willen geven.

Extra financiën

Voor de jaren 2023 t/m 2026 is er geld beschikbaar gesteld vanuit Rijksoverheid. Dit geld mag uitgegeven worden aan de thema’s sport en bewegen, cultuur, gezondheid en sociale basis en aan een aantal ondersteunende onderdelen. Binnen deze drie hoofdthema’s vallen 15 onderwerpen zoals het lokaal sportakkoord, mentale gezondheid en het opgroeien in een kansrijke omgeving.

Meld je aan en denk mee

Voor het plan voor 2024 t/m 2026 horen we ook graag van inwoners en betrokkenen of zij nog adviezen hebben. Dus wil jij meer weten over wat we nu al doen en meedenken over wat we de komende jaren gaan doen? Kom dan langs tijdens de informatieavond op woensdag 14 juni om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het Huis van Waalre. Aanmelden kan, voor 9 juni, door een mailtje te sturen naar gezond@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.