GFT, wat doe ik ermee?

Geplaatst op maandag 22 mei 2023

Hoe zit het ook alweer? Wat te doen met uw GFT-afval? GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Hier mogen ook onverpakte etensresten in. U kunt uw groente-, fruit-, tuinafval en etensresten in Waalre aanbieden via de groene container.

Waar en wanneer?

Uw groene container zet u op de juiste ophaaldag vóór 07.30 uur ’s ochtends aan de straat. Dan wordt uw container geleegd. Woont u in een appartementencomplex? Dan mag het afval in de grote verzamelcontainer of de ondergrondse container.

Warm weer?

Bij een code geel, uitgegeven door het KNMI, start het inzamelen van afval eerder. Zorg dan dat uw container om 06.00 uur aan de weg staat. Stinkt uw container, of zitten er maden in? We hebben tips om dit tegen te gaan! Kijk op de afvalkalender van de gemeente Waalre. Hierop staat ook wanneer het bij u wordt opgehaald.

Wat hoort bij GFT?

Hieronder een aantal voorbeelden van GFT-afval:

  • Schillen van etensresten
  • Jus
  • Vlees- en visresten
  • Pinda- en notendoppen
  • Onkruid
  • Kliekjes
  • Filters met koffiedik
  • Theezakjes

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.