Sjors Sportief en Sjors Creatief komen voor het achtste jaar naar Waalre

Geplaatst op woensdag 3 mei 2023

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Waalre. De mascottes zijn de boegbeelden van het succesvolle project dat kinderen laagdrempelig en vaak gratis laat kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Ook dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich in. De verenigingen kunnen nu ook weer hun nieuwe aanbod voor volgend schooljaar aanmelden.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Door Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Waalre ook dit jaar gratis ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen proeflessen tekenen, schilderen of muziek volgen.

Al bijna 2700 inschrijvingen

Van 2015 tot en met 2022 was het sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors al een groot succes met bijna 2700 inschrijvingen. Sjors is ook dit jaar weer populair. En er zijn steeds meer verenigingen die hun activiteiten aanmelden. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.

Meld je activiteit aan vóór 11 juli. Dit kan via www.actiefinwaalre.nl.

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Waalre in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om verschillende sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Waalre ontvangen. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.actiefinwaalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.