Trap 11 mei mee met de fietschallenge

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2023

Fietsen kent veel voordelen. Het is goedkoper, gezonder, duurzaam en verrassend snel. Kortom: een slim alternatief voor het woon-werkverkeer. Daarom organiseert Brainport Bereikbaar van 11 mei tot 30 juni de ‘Brainport Fietschallenge 2023’ voor meer frisse lucht. Simpelweg omdat het de gezondheid, vitaliteit én de bereikbaarheid in de regio verbetert. Tijd om op de pedalen te stappen! Onder het genot van een heerlijke kop koffie of verse smoothie starten wij op 11 mei met de aftrap achter het Huis van Waalre. Je kunt meefietsen én meejuichen! We starten om 08.30 uur met Frank Lammers en fietsen vervolgens met een fietskaravaan naar de High Tech Campus. Bekijk de video van Frank met de oproep om allemaal mee te doen.

Fietschallenge voor gezonde longen en goede bereikbaarheid

Door mee te doen aan de fietschallenge van Brainport Bereikbaar draag je bij aan het verminderen van de problemen van bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Daarnaast is het doel om bewustzijn te creëren voor de strijd tegen astma. Daarom zamelt Brainport Bereikbaar geld in voor het Longfonds. Dus: laat ook de auto 50 dagen (zoveel als mogelijk) staan en kies voor de fiets! Hoe meer fietskilometers je maakt, hoe meer donaties er worden gedaan aan het Longfonds. En dat is nog niet alles! Je maakt ook nog eens kans op fantastische prijzen!

Hoe doe je mee?

Om mee te fietsen of juichen met de aftrap, hoef je alleen maar met je fiets naar het Huis van Waalre te komen op 11 mei. Wil je ook meedoen met de 50 dagen fietschallenge? Download dan de SJEES-app in de App Store of Play Store. Maak een account aan en de app doet de rest! Alle fietskilometers in de regio worden automatisch geregistreerd. De rit naar het werk, maar ook de fietsritten naar sportclubs of de supermarkt.

Een duurzaam gezonde leefomgeving

Dat is wat we ook in Waalre willen bereiken voor onze inwoners. Dat doen we onder andere met het project Duurzaam door Waalre. Wanneer we het vrachtverkeer en sluipverkeer uit onze dorpskernen weren, dan verbeteren we de luchtkwaliteit aanzienlijk. Het levendiger en groener maken van winkelcentrum Den Hof draagt daar natuurlijk ook aan bij. Uiteindelijk zorgen alle gewijzigde verkeerssituaties (doseerlichten, inrichting wegen en afsluiting sluipverkeerroutes) voor minder verkeersbewegingen in onze dorpskernen. Vaker op de fiets stappen? Dat helpt natuurlijk! Ook werkt de gemeente Waalre aan een Mobiliteitsplan. Waalre moet veilig, bereikbaar en leefbaar zijn op gebied van verkeer. In het Mobiliteitsplan leggen we vast hoe we dit regelen. Nu én in de toekomst.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.