Long COVID klachten na corona

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2023

Maar liefst 1 op de 8 mensen te maken met langdurige klachten ten gevolge van COVID-19. Dit wordt Long (langdurige) COVID of Post-COVID genoemd. Deze aandoening uit zich bij iedereen op een andere wijze en in een andere gradatie. Over deze ziekte is steeds meer informatie te vinden.

Iedereen kan Long COVID krijgen. Vaak zijn de gevolgen van Long COVID op het leven van mensen desastreus. Niet zelden raken mensen in sociaal isolement of in financiële problemen door bijvoorbeeld het verlies van hun relatie of baan. Heeft u 3 maanden na corona nog steeds klachten? Dan noemen we dat Post-COVID of Long (lange) COVID. De meeste mensen met Long COVID hebben meer klachten tegelijk. De klachten hieronder genoemd komen het meest voor:

 1. Moe zijn
 2. Moeite met concentreren
 3. Dingen vergeten
 4. Benauwd zijn
 5. Gevoelig voor licht en geluid
 6. Hoofdpijn
 7. Somber zijn
 8. Moeite met slapen
 9. Spierpijn
 10. Duizelig zijn

Hulp nodig?

Hulp nodig bij klachten na corona? C-support helpt u gratis met het vinden van de juiste zorg. En geeft antwoord op al uw vragen. Kijk op www.c-support.nu of bel 073-4400440. Informatie in een andere taal? Kijk op www.c-support.nu/talen.

Praat met anderen met dezelfde klachten na corona

PostCovid NL is de patiëntenorganisatie voor mensen die lange tijd klachten houden na corona. Zij regelen praatgroepen. Kijk op www.postcovidnl.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

 • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
 • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.