Verkiezingsdag Provinciale Staten en Waterschappen

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023

De verkiezingsdag is goed verlopen. Landelijk was de opkomst hoog. Ook in Waalre waren er pieken in drukte bij de stembureaus, waardoor er zelfs rijen stonden. We willen iedereen die hun stem is komen uitbrengen, bedanken voor het geduld. Ook bedanken we de vrijwilligers die ontzettend hun best hebben gedaan om de verkiezingen goed te laten verlopen. Tot zeker half 4 zijn zij ‘s-nachts zijn zij bezig geweest om te tellen! We zijn erg blij met hun hulp.

Tellen

Bij het tellen van de stemmen staat zorgvuldigheid voorop. Het blijft echter mensenwerk. We hebben het tellen bij één stembureau geschorst, omdat er op dat moment een verschil tussen het aantal toegelaten kiezers en het aantal getelde stemmen bleek te zijn. Het was nodig om opnieuw te tellen, maar dat was op dat moment, laat in de nacht, niet meer mogelijk. Een verschil van 16 in een kleine gemeente, is verhoudingsgewijs een te groot verschil om een betrouwbare voorlopige uitslag te kunnen publiceren. Het tellen is vanochtend hervat.

Voorlopige uitslag

De voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezing in Waalre is bekend. De top 3 uit Waalre:

  1. VVD
  2. D66
  3. BBB

Bekijk de volledige voorlopige uitslag.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.