Neem contact op als je het niet eens bent met de WOZ waarde

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023

Bekijk het taxatieverslag van je pand of woning op mijn.overheid.nl. Hierin staat uitgelegd hoe de WOZ-waarde is bepaald. Ben je het niet eens met de WOZ-waarde? De gemeente wil net als jij dat de WOZ-waarde klopt. Neem daarom altijd eerst contact met ons op. Kom je er met de taxateur niet uit? Dan kun je alsnog bezwaar maken bij de gemeente.

Maak informeel bezwaar door contact op te nemen

Dit is bedoeld om je argumenten te behandelen zonder dat je een formeel bezwaarschrift schrijft. Een taxateur neemt dan contact met je op. De taxateur legt uit hoe de waarde is bepaald en verwerkt direct eventuele wijzigingen. Ga naar waalre.nl/woz en klik op de knop ‘Contact opnemen’. Je krijgt zo snel mogelijk reactie van ons.

Het kan zijn dat de beoordeling van je informele bezwaar door de taxateur na de wettelijke bezwaartermijn van zes weken gebeurt. En dat je het niet eens bent met de beoordeling van de taxateur. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de bezwaartermijn.

We zetten je informeel bezwaar om in een formeel bezwaar. We vragen je dan om een handtekening onder uw bezwaarschrift te zetten en eventueel extra motivatie. Je bezwaar wordt dan nogmaals beoordeeld.

Toch direct formeel bezwaar maken

Wil je toch direct formeel bezwaar maken? Dat kan ook via de pagina Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen. Klik op de knop ‘Formeel bezwaar indienen’. Schriftelijk bezwaar maken kan ook. Vermeld dan in je brief in ieder geval de volgende gegevens:

  • Voorletters en naam, adres en woonplaats
  • De reden waarom je bezwaar maakt
  • Het vorderingsnummer van de belastingaanslag
  • Jouw handtekening

Stuur je brief naar:

Gemeente Waalre
t.a.v. de heffingsambtenaar
Postbus 10.000
5580 GA Waalre

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.