Inzameling Klein Chemisch Afval (KCA)

Geplaatst op dinsdag 14 maart 2023

Klein Chemisch Afval (KCA) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Bij verbranding veroorzaken deze stoffen luchtvervuiling en bij storten kunnen de bodem en het grondwater vervuild worden. Lever klein chemisch afval daarom altijd op de juiste manier in. Het Klein Chemisch Afval (KCA) wordt weer ingezameld met de chemokar op donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart.

Hoe herken ik KCA?

Vrijwel alle producten die tot het klein chemisch afval behoren, kun je herkennen aan het speciale logo op de verpakking. Bewaar Klein Chemisch Afval (KCA) altijd apart, want dit zamelen we apart in. Twijfel jij over bepaalde producten? Neem dan contact op met de afdeling Dienstverlening, Team vergunningen van de gemeente Waalre, via telefoonnummer 040-2282500.

Vier centrale inleverlocaties

Er zijn vier centrale locaties van de chemokar waar jij met je chemobox naar toe kunt om jouw KCA in te leveren. De chemokar staat een ochtend óf een middag op één van de vier locaties, zodat je ruim de tijd hebt om daarnaartoe te gaan.

Donderdag 23 maart:

  • 09.00 - 12.30 uur: Winkelcentrum De Voldijn Aalst, parkeerterrein achter Jumbo
  • 13.30 - 17.00 uur: Parkeerterrein bij Voetbal Vereniging Waalre, Dreefstraat 48

Vrijdag 24 maart:

  • 09.00 - 12.30 uur: De Pracht Aalst
  • 13.30 - 17.00 uur: Winkelcentrum Den Hof Aalst, parkeerterrein bij Albert Heijn

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.