Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023

Geplaatst op maandag 27 februari 2023

Op 15 maart 2023 worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen gehouden. Dat betekent dat je binnenkort jouw stem uit mag brengen. Met jouw stem beslis je mee over wie de nieuwe leden van de provinciale staten van Noord Brabant worden. Én wie de nieuwe leden van het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel worden. Hierdoor heb jij invloed op de besluiten die genomen worden over de provincie en het waterschap. En dus op hoe alles de komende jaren geregeld wordt. Afgelopen week heb je je stempassen thuis ontvangen.

Stemlokalen

In onze gemeente zijn er vijf stemlokalen. Deze zijn op 15 maart open van 7.30 tot 21.00 uur.

  • Het Huis van Waalre, Koningin Julianlaan 19
  • Sporthal Hoeveland, Meester Slootsweg 3
  • Ontmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat 6
  • Sporthal ’t Hazzo, Trolliuslaan 7
  • Sporthal De Pracht, De Pracht 3.

Wij richten onze stemlokalen zo in dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking. In het stemlokalen kun je om assistentie vragen. Ben je visueel beperkt en wil je daarvoor liever gebruik maken van een stemmal? Dan is het ook mogelijk om in de gemeente Eindhoven jouw stem uit te brengen. Bel hiervoor met de gemeente Waalre via 040-2282500 en vraag naar de projectleider Verkiezingen. Je hebt dan wel een Kiezerspas nodig. Hoe je die aanvraagt is te lezen op de pagina Verkiezingen.

Kun je niet naar het stemlokaal?

Wil je een andere kiezer vragen om voor jou te stemmen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent? Dat heet machtigen. Kijk op de achterkant van je stempas hoe je dat doet.

Ga naar de website of neem contact met ons op als je vragen hebt. Neem ook eens een kijkje op www.elkestemtelt.nl. Ook kun je contact met ons opnemen via 040-2282500.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.