Doe jij ook mee tijdens de Landelijke Opschoondag 2023?

Geplaatst op dinsdag 21 februari 2023

Op zaterdag 18 maart 2023 is het weer zover: de Landelijke Opschoondag. Door het hele land gaan mensen op pad om hun straat, buurt en gemeente schoner te maken. Help jij ook mee door in de gemeente Waalre zwerfafval op te ruimen?

Tijdens deze landelijke opruimactie krijgt Nederland een grote schoonmaakbeurt. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden! Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl.

Gemeente Waalre doet mee

Ook de gemeente Waalre doet mee! Tijdens de Landelijke Opschoondag slaan inwoners, verenigingen en de gemeente Waalre de handen ineen. De gemeente Waalre is al een aantal jaren actief bezig om de hoeveelheid zwerfafval te verlagen en te voorkomen. Dit doen wij door middel van verschillende projecten, zoals de inzet van vrijwilligers die in hun eigen buurt zwerfafval rapen en het organiseren en faciliteren van opruimacties zoals de Landelijke Opschoondag.

Op de dag zelf rijdt de gemeente van 10.00 tot 15.00 uur rond in een wagen van Ergon om volle vuilniszakken op te halen en inwoners aan te moedigen. Hierbij delen we ook koffie en thee uit!

Wil jij ook meedoen?

Meld jezelf uiterlijk zondag 12 maart aan door een mail te sturen naar duurzaam@waalre.nl. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen je op pad gaat en welke materialen je nog nodig hebt. De gemeente heeft afvalknijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes ter beschikking. We bezorgen deze materialen bij jou thuis en we komen het door jou geraapte afval daar ook weer ophalen. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Waar ga jij aan de slag?

Na jouw aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail. Voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag nemen we contact met jou op om de details verder door te spreken. We vragen je in welk gebied je gaat schoonmaken zodat we ervoor zorgen dat we een zo groot mogelijk deel van Waalre zwerfafvalvrij maken.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan op zaterdag 18 maart. Tot dan!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.