WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen 2023

Geplaatst op dinsdag 7 februari 2023

Eind februari ontvang je van de gemeente Waalre de aanslag gemeentelijke belastingen 2023. Heb je een account op MijnOverheid? Dan ontvang je het aanslagbiljet digitaal in je Berichtenbox (digitale brievenbus). Je moet op mijn.overheid.nl wel een e-mailadres invullen. Je krijgt dan een e-mail als er digitale post voor je is.

Wat kun je zelf regelen via de website van de gemeente Waalre?

  • rekeningnummer wijzigen
  • een machtiging afgeven voor automatisch incasso
  • kwijtschelding aanvragen
  • taxatieverslag bekijken via mijn.overheid.nl. Heb je geen DigiD dan kun je mailen naar woz@waalre.nl. Wij sturen je dan een verslag op.

De gemeente vindt het belangrijk dat de WOZ-waarde klopt

Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van jouw pand. De WOZ-waarde is gelijk aan de vrije verkoopwaarde van de woning op de waardepeildatum 1 januari 2022. Ook in Waalre zijn de huizenprijzen flink gestegen. Dit leidt tot een hogere WOZ-waarde.

Niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde? Wij helpen je graag en gratis! De gemeente Waalre probeert de WOZ-waarde van jouw pand zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Kom je iets tegen dat niet klopt? Of ben je het niet eens? Dan kun je dit eenvoudig via een mail aan woz@waalre.nl doorgeven. Wij willen net als jij dat de WOZ-waarde klopt!

Bezwaar maken via een WOZ-bureau is niet nodig

Wij kunnen je minstens zo goed helpen en doen dat graag. De gemeente moet deze WOZ-bureaus, ook wel No Cure No Pay (NCNP) bureaus genoemd, een zeer hoge onkostenvergoeding betalen als het bezwaar gegrond is. Dit kan al snel oplopen tot ruim € 750,00 per bezwaarschrift. Je kunt zelf geen aanspraak maken op deze vergoeding. De gemeente maakt op deze manier veel meer kosten. Deze kosten worden meegenomen in de tariefbepaling van de onroerende zaakbelastingen voor het volgende belastingjaar. Daardoor gaan de belastingtarieven omhoog en dus ook jouw belastingaanslag. Dat is jammer en niet nodig.

Nieuw rekeningnummer

Let op! Betaal jij de gemeentelijke belastingen altijd handmatig? De gemeente heeft een nieuw rekeningnummer. Gebruik het volgende rekeningnummer: NL10BNGH0285184830. Pas het rekeningnummer ook aan in je adresboek. Heb jij een automatische incasso ingesteld? Dan hoef jij niets te doen. Wij incasseren automatisch vanaf het nieuwe rekeningnummer.

Meer informatie

Lees meer op de pagina Belastingen of bel ons via telefoonnummer 040-2282500. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur. Mailen kan ook naar woz@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.