Training ScheidingsATLAS Op dinsdag 7 februari 2023 en dinsdag 7 maart 2023

Geplaatst op maandag 30 januari 2023

Veel ouders worstelen na de scheiding met vragen over het vormgeven van ouderschap na scheiding. Op dinsdag 7 februari 2023 en dinsdag 7 maart 2023 van 19.00 – 22.00 uur organiseren Plus team en Lev groep de training ScheidingsATLAS. Gescheiden ouders krijgen concrete tips over ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. Ouders kunnen ook alleen deelnemen, los van de ex-partner.

Als ouders gaan scheiden, zijn ze niet langer partners, maar blijven ze wel samen de ouders van hun kinderen. Dit brengt extra vragen en onzekerheden met zich mee: Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als ouder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Doel en inhoud van de training

ScheidingsATLAS is een laagdrempelig gratis groepsaanbod voor alle ouders van gemeenten in de Dommelvallei+ die gaan scheiden of gescheiden zijn. Het doel is hen te informeren en in hun kracht te zetten. In verschillende werkvormen komen 6 hoofdthema’s aan bod: De impact van de scheiding, conflict tussen ouders, positieve communicatie, de ouder-kind relatie, het vormgeven van ouderschap na de scheiding, krachtig voelen.

Aanmelden

De training bevat twee bijeenkomsten van drie uur en wordt gegeven door twee trainers; Mariëlle Loijen en Monique Verheijen. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
Aanmelden kan bij één van de trainers via marielle.loijen@plusteam.nu en/of monique.verheijen@levgroep.nl. De locatie is Heppie Thuis, Willem Barentzweg 4, 5665VC Geldrop.

Wij adviseren vooraf het boek ScheidingsATLAS te lezen. Je kunt dit boek online kopen, het boek is ook te leen bij de bibliotheek. Dit is geen vereiste om mee te kunnen doen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.