Kinderen mogen gratis kapotte fietsverlichting vervangen

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2023

Bewegen is gezond. Om ook tijdens de wintermaanden op de fiets naar school te kunnen, is het extra belangrijk om goede fietsverlichting op de fiets te hebben. Met de actie ‘te voet en met de fiets naar school’ van Gezond Waalre, kunnen 100 kinderen en jongeren hun fietsverlichting gratis laten repareren bij Tweewielerhuis Franssen Aalst-Waalre.

Gezond Waalre wil dat zo veel mogelijk kinderen te voet of met de fiets naar school gaan om bewegen te stimuleren. Iedereen herkent dat wel: pak je ’s-ochtends vroeg je fiets, doet je licht het niet. Met deze actie maken we goede fietsverlichting laagdrempelig beschikbaar.

Kom eens langs met je fiets bij Tweewielerhuis Franssen Aalst-Waalre of bel even naar 040-2222 022 voor een afspraak. Wees er snel bij, want op=op. Voorwaarde is dat je in de gemeente Waalre woont en naar een basisschool of middelbare school gaat. En dat je natuurlijke nieuwe fietsverlichting nodig hebt. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met gezond@waalre.nl.

Lokaal preventieakkoord Gezond Waalre

‘Kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school’ is een actie vanuit het lokaal preventieakkoord ‘Gezond Waalre’. Met de actie wordt ook voldaan aan de ambitie uit het preventieakkoord dat kinderen zich zeker voelen in het verkeer. Dat bevordert de verkeersveiligheid.

Het preventieakkoord is gesloten met verschillende partners (waaronder de gemeente Waalre) om samen de schouders te zetten onder de ambities en acties die we hebben gesteld. Met het lokaal preventieakkoord onderschrijven alle partners het belang van een preventieve aanpak van een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving voor jong en oud in Waalre.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.