Gezond Waalre organiseert informatieavond Kinderen en Gezonde Voeding

Geplaatst op maandag 16 januari 2023

Als ouder, verzorger, oppas of opvoeder ben je iedere dag bezig met de voeding van kinderen. Ze vinden misschien niet alles lekker – en dat levert discussie op. Hoe ga je met zo’n discussie om en wat zijn de alternatieven? Of als ze wel alles lusten, hoe maak je de juiste keuzes? Wat is dan eigenlijk echt gezonde voeding? Iedereen die hier meer over wil weten is van harte welkom op woensdagavond 25 januari in het Huis van Waalre van 19.30 tot 21.00 uur.

De informatieavond wordt georganiseerd door de Regisseur Gezond Waalre in samenwerking met Linda Hoebink van Dieetteam. Tijdens de avond krijg je informatie over algemene voedingsrichtlijnen voor kinderen. Zoals wat een kind mag hebben vanaf een bepaalde leeftijd en hoeveel. Ook vertellen we waarom gezonde voeding zo belangrijk is voor kinderen. Er komen daarnaast vraagstukken aan bod. Hoe leer je je kind omgaan met zoete verleidingen? En, je kind is een moeilijke eter, wat nu? 

Trommel zonder rommel

Eerder hebben alle basisschoolleerlingen in de gemeente Waalre het boekje ‘Trommel zonder rommel’ ontvangen. Hierin lees je alles over gezonde voeding zodat je kind lekker in zijn of haar vel op school zit. Je krijgt tips om ook in alle drukte of met een klein budget je kind een goed gevulde lunchtrommel mee te geven. Deze tips kun je ook digitaal nalezen op trommelzonderrommel.nl.

Lokaal preventieakkoord Gezond Waalre

Het preventieakkoord ‘Gezond Waalre’ is gesloten met verschillende partners (waaronder de gemeente Waalre) om samen de schouders te zetten onder de ambities en acties die we hebben gesteld. Met het lokaal preventieakkoord onderschrijven alle partners het belang van een preventieve aanpak van een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving voor jong en oud in Waalre. Samen met de Regisseur Gezond Waalre wordt uitvoering gegeven aan verschillende ambities op dit gebied. Gezonde voeding is daar één van.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.