(Een) weg uit armoede

Geplaatst op donderdag 12 januari 2023

Iedere inwoner zou volop moeten kunnen meedraaien in het leven. Zelfredzaam zijn en zonder financiële zorgen. Helaas leven - ook in Waalre - mensen in armoede. Vaak verborgen voor de mensen om hen heen. Wij willen die kwetsbaarheid helpen verminderen. Niet alleen door het bestrijden van armoede, maar ook door armoede te helpen voorkomen. Goed beleid is beleid dat sámen met inwoners wordt gemaakt. Om ons een goed beeld te kunnen vormen van de problematiek, uitdagingen én oplossingen horen we graag ervaringsverhalen of andere signalen.

Waar loop je tegenaan in je dagelijks leven? Waar ben je echt mee geholpen? En waar zouden de gemeente en andere organisaties een mooie rol in kunnen spelen? Heb jij hier ideeën over? Dan ben je van harte welkom op de gespreksavond op woensdag 18 januari. De gespreksavond is in het Huis van Waalre van 20.00 tot 22.00 uur.

Liever anoniem je ideeën of ervaringen delen? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met gemeente@waalre.nl.

Aanwezigen zijn Voedselbank Waalre, Seniorenvereniging Waalre, KBO Waalre, Steunpunt Vluchtelingen Waalre, Seniorenraad Waalre, Cordaad – Thuisadministratie, de werkgroep Meedoen van de Participatieraad, Clientenraad A2, Armoedeplatform, Stichting Leergeld Valkenswaard en Waalre en Diaconaal Noodfonds Waalre, Ergon.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Armoedebeleid.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.