De Meedoenbijdrage wordt ook in 2023 automatisch verstrekt

Geplaatst op dinsdag 3 januari 2023

Ontving je in 2022 ook de Meedoenbijdrage? En ontvang je op 1 januari 2023 een uitkering van de gemeente Waalre? Dan wordt de bijdrage automatisch aan jou verstrekt in 2023. Dit betekent dat je voor 1 maart 2023 een bericht (beschikking) van de gemeente ontvangt. De Meedoenbijdrage wordt dan voor 1 april 2023 op je bankrekening bijgeschreven. Je hoeft zelf niets te doen en je hoeft de bijdrage niet aan te vragen.

Inkomstenverklaring opsturen als je géén uitkering ontvangt

Heb je in 2022 een Meedoenbijdrage ontvangen maar je ontvangt géén uitkering van de gemeente Waalre? Ook nu is het niet nodig om de Meedoenbijdrage aan te vragen. Wel moet je de inkomstenverklaring terugsturen. Eind januari 2023 krijg je een brief van de gemeente Waalre met een inkomstenverklaring. Heb je geen vermogen en een inkomen van maximaal 115% van het minimum? Stuur dan deze inkomstenverklaring voor 22 februari 2023 ingevuld en ondertekend terug. Dan wordt de bijdrage aan jou verstrekt. Je ontvangt hierover in maart 2023 een beschikking. Als je recht hebt op de bijdrage wordt deze voor 1 april 2023 op jouw bankrekening bijgeschreven.

Wat is de Meedoenbijdrage?

De Meedoenbijdrage is een bijdrage voor inwoners in de gemeente Waalre met een laag inkomen zodat zij mee kunnen doen aan activiteiten. Deze is in te zetten voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een (sport)vereniging of een bezoek aan een pretpark, een bezoek aan een museum, een abonnement op een dagblad of deelname aan een bingo. De bijdrage geldt voor alle leeftijden. Inwoners met een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm en een vermogen onder de vermogensgrens komen in aanmerking voor de bijdrage. De Meedoenbijdrage wordt éénmaal per kalenderjaar verstrekt.

Meedoenbijdrage 2023 aanvragen

Geldt voor jou een andere situatie dan hierboven beschreven? Dan kun je de Meedoenbijdrage 2023 aanvragen bij het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre. Dit kan gedurende het gehele jaar. Het CMD is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-2282500. Op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur staan onze medewerkers je graag te woord. Je kunt ook een e-mail sturen naar cmd@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.