Burgerinitiatief Duurzaam Waalre

Geplaatst op dinsdag 20 december 2022

Deze herfst is het burgerinitiatief Duurzaam Waalre gestart. De vrijwilligers en energiecoaches van Duurzaam Waalre ondersteunen inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Ze helpt inwoners om zelf een plan van aanpak te maken die past bij hun situatie en budget.

Integraal energieadvies aan huis

Wanneer je lid wordt van de vereniging in oprichting, krijg je een huisbezoek. Een energiecoach maakt samen met jou een energieprofiel van jouw huis op basis van een uitgebreide vragenlijst. Dit kan aangevuld worden met een energiemonitor. Dan wordt het verbruik van apparaten in de woning voor een bepaalde tijd gemeten. Ook kan gebruik worden gemaakt van een infraroodscan en een CO2-meting om de luchtkwaliteit te meten. Neem contact op via info@duurzaamwaalre.nl bij vragen.

Inloopmoment Duurzaam Huis

De vrijwilligers ondersteunen ook de vragenuurtjes ‘Duurzaam Huis’. Gemeente Waalre organiseert deze inloopmomenten. Inwoners kunnen vragen stellen aan de energiecoaches over het verduurzamen van de woning. Kijk voor meer informatie op: waalre.nl/duurzaamhuis.

Vrijwilligers

Burgerinitiatief Duurzaam Waalre is op zoek naar inwoners die deel willen uitmaken van het team. Ze zijn nog op zoek naar inwoners die interesse hebben om een energiecoach te worden. De opleiding hiervoor wordt verzorgd. Ook ligt er een vraag op het gebied van web-beheer, communicatie en social media. Interesse? Neem dan contact op via info@duurzaamwaalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.