Leden gezocht voor onze Participatieraad

Geplaatst op dinsdag 13 december 2022

Denk jij graag mee over alle ontwikkelingen in de zorg en ondersteuning (ook wel het sociaal domein) van de gemeente? Wil je écht iets betekenen voor inwoners van de gemeente van jong tot oud? Dan ben jij misschien wel één van de toekomstige leden waar de Participatieraad Sociaal Domein naar op zoek is.

Participatieraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe leden

De Participatieraad Sociaal Domein zoekt energieke inwoners van de gemeente Waalre die meedenken als sparringpartner bij de ontwikkeling van nieuw beleid voor het sociaal domein. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet én Participatiewet staan centraal.

Samen met andere leden van de participatieraad geef je advies waar nodig en denk je mee over burgerparticipatie. Jouw aandeel is dus super belangrijk. Lever door lid te worden een waardevolle bijdrage, samen met de andere leden van deze professioneel opgezette participatieraad.

Wat levert het jou op?

Een hele mooie rol met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je werkt samen met een fijne groep collega vrijwilligers. Je helpt de inwoners van Waalre en dus de gemeente om de zorg en ondersteuning goed te laten aansluiten op de wensen en behoeftes die er leven. En dat wordt gezien. Door de gemeente, jouw collega’s binnen deze raad én tenslotte en vooral ook door de inwoners.

Wat we zoeken

We zoeken leden die samen een afspiegeling vormen van de Waalrese samenleving qua diversiteit, achtergrond en sociaal netwerk. Leden kunnen ervaringsdeskundige zijn, dus vanuit ervaringen input geven. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer je zelf, of je kind(eren), ouder(s) zorg of ondersteuning hebt (hebben) ontvangen. Ook kunnen leden lid zijn van een vrijwilligersorganisatie, of werkzaam zijn binnen het sociaal domein. We gaan er tenslotte vanuit dat leden onafhankelijk zijn van de politiek en niet doen aan individuele- of collectieve belangenbehartiging (geen cliëntenraad).

We maken graag kennis

We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wil weten over deze mooie kans. Wat wordt er precies verwacht? Hoeveel tijd kost dit? Wanneer komen we bij elkaar? Graag praten we je bij over ons mooie werk. Stuur ons per mail je motivatiebrief inclusief kort cv toe via participatieraadwaalre@gmail.com.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Adviescommissies.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.