Vuurwerk: let op elkaar!

Geplaatst op maandag 12 december 2022

De jaarwisseling komt dichterbij en er ontstaan weer vuurwerkkriebels bij de liefhebbers. Vuurwerk kan zeker erg mooi, leuk en spannend zijn, maar brengt helaas ook risico’s met zich mee. Er kan door vuurwerk (ernstig) lichamelijk letsel of schade ontstaan. Ook kan het afsteken ervan overlast geven. Houd daarom goed rekening met elkaar.

Overlast

Ervaar jij overlast, dan kan jij op de doordeweekse dagen tijdens kantoortijden een melding making via de gemeente (GCC) 040-2282500 of via gcc@waalre.nl. Buiten kantoortijden en in het weekend/ feestdagen wordt er geadviseerd om de politie te bellen 0900-8844 en bij spoed 112. Ook is het handig om onderstaande link van de politie op de website te vermelden. Dit is een mogelijkheid om via de website van de politie meldingen te maken over vuurwerkoverlast. Dit formulier kan alleen gebruikt worden bij geen spoed. Bij spoed wordt geadviseerd om 112 te bellen.

Meer informatie

Meer weten over de regels en gevaren van vuurwerk? U vindt het onder andere op de website van de politie.

Een verboden situatie of vuurwerkoverlast melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000. Zo houden we samen onze buurten veilig en leefbaar!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.