Marcel Oosterveer geïnstalleerd als burgemeester van Waalre

Geplaatst op donderdag 1 december 2022

Marcel Oosterveer wordt de ambtsketting omgehangenVanavond, 1 december, is tijdens een buitengewone raadsvergadering Marcel Oosterveer geïnstalleerd als burgemeester van Waalre.

Op 14 november jl. maakte het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn benoeming per 1 december bekend. De vergadering begon met het voorlezen van het Koninklijk Besluit, gevolgd door een toespraak van de Commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema. Zij nam burgemeester Oosterveer vervolgens de eed af. Hierna volge de overdracht van de ambtsketen en de voorzittershamer van de gemeenteraad, begeleid door toespraken van de plaatsvervangend raadsvoorzitter, raadslid Jo Claessen, de locoburgemeester, wethouder Suzan van de Goor-Gelens en de voorzitter van de Kring van burgemeesters, burgemeester Paul Verhoeven. De nieuwe burgemeester sloot de bijeenkomst af met een toespraak.

De gemeenteraad droeg Marcel Oosterveer op 4 oktober voor als nieuwe burgemeester. Met input van inwoners stelde de raad een profielschets op. De gemeenteraad vond dat Marcel Oosterveer uitstekend in die profielschets past. Oosterveer (55) woonde al eens een periode in de gemeente Waalre. Hij was wethouder in Eindhoven, daarvoor raadslid in die stad en lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Hij is een ervaren bestuurder. Door zijn goede inhoudelijke kennis en ervaring zal hij Waalre op de kaart kunnen zetten zonder ‘het dorpse’ los te laten. Als persoon is hij warm en betrokken. Hij geeft anderen direct een goed gevoel en brengt rust. Mensen ervaren hem als vriendelijk, ontspannen, verrassend en inspirerend. Zijn visuele beperking ziet hij als een gave. Horen en luisteren hebben hierdoor extra diepte gekregen. Mensen die met hem in gesprek zijn, delen die ervaring.

Voor inwoners komt er snel een gelegenheid om met burgemeester Oosterveer kennis te maken: de traditionele nieuwjaarsreceptie vindt plaats op 5 januari 2023 vanaf 19.00 uur. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.