Langer vitaal thuis wonen

Geplaatst op dinsdag 22 november 2022

Ouderen moeten en kúnnen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dit moet natuurlijk wel op een fijne en veilige manier mogelijk zijn. Tijdens een bijeenkomst van Waalre in gesprek nemen medewerkers van Stichting Oktober je mee in de mogelijkheden die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen. Laat je woensdag 30 november informeren in de Bibliotheek Waalre.

Ouderenzorgorganisatie Stichting Oktober neemt je mee in het veranderende zorglandschap. Zo neemt zowel het aantal ouderen als het aantal mantelzorgers toe, en neemt het aantal zorgprofessionals af. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen en diensten.

Kies de juiste hulpmiddelen

Stichting Oktober gaat met je in gesprek over handige functionaliteiten die ‘langer thuis wonen’ mogelijk maken. De vraag hierbij is: hoe kies je de hulpmiddelen en diensten die passen bij je zorgvraag? Enkele handige hulpmiddelen uit de zelfredzaamheidskoffer worden deze avond gedemonstreerd. Ook maak je kennis met de Slimme Wijk in Waalre die op dit moment gerealiseerd wordt. Hier wordt met onder andere slimme technologie de zelfredzaamheid van bewoners vergroot. Tot slot is er ruimte voor vragen uit de zaal.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp.

Praktische informatie

Waalre in gesprek: Langer vitaal thuis wonen is op woensdag 30 november om 19.30 - 21.15 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree kost €2,50 voor bibliotheekleden en €3,- voor niet-leden. Meld je aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.