Werkzaamheden openbare ruimte Mr. Bannenberglaan en omgeving

Geplaatst op dinsdag 15 november 2022

De Monseigneur Bannenberglaan, de Mommers(zuid), de Foes en een deel van de Kerkakkers gaan op de schop. In de straten wordt groot onderhoud uitgevoerd. Dit is nodig omdat het wegdek, de parkeerplaatsen en het trottoir niet meer aan de eisen voldoen. Daarnaast maken we de openbare ruimte groener en klimaatbestendiger.

Wat gaan we doen

De indeling van de openbare ruimte blijft grotendeels zoals het nu is. De straatstenen en trottoirtegels worden vervangen en nieuw asfalt wordt aangelegd.

In de Mommers en de Foes worden wegversmallingen aangelegd. Dit remt niet alleen de snelheid van het verkeer, ook geeft dit meer ruimte voor bomen en groen. Daarnaast worden de kruisingen aangepast, zodat deze beter aansluiten bij een 30 km/uur gebied.

Op diverse locaties wordt meer groen aangelegd. Een aantal probleembomen (bomen met te weinig ruimte) worden vervangen. Binnen het project worden maatregelen uitgevoerd om het gebied klimaatbestendiger te maken, zoals de aanleg van wadi’s en verbetering van de boomvakken.

Start werkzaamheden

Op maandag 21 november start aannemer KWS met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden in 5 fasen uitgevoerd en duren naar verwachting tot eind maart 2023. Direct aanwonenden worden via de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden rondom hun woning.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.