Cultuurbijdrage en sportbijdrage voor kinderen

Geplaatst op maandag 14 november 2022

Er is in 2021 en 2022 geld beschikbaar gesteld door gemeente Waalre om kinderen van 0 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders een laag inkomen hebben, de mogelijkheid te bieden mee te doen aan culturele en sportieve activiteiten. Ook zijn activiteiten buiten Waalre mogelijk.

Gemeente Waalre vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om in de vrije tijd plezier te halen uit bijvoorbeeld muziek, dans, toneel, schilderen, tennis of voetbal. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Voor ouders met een minimuminkomen is daarom geld beschikbaar gesteld. Zij kunnen contact opnemen met een tussenpersoon om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor hun kinderen om lid te worden van een vereniging of om middelen (zoals een balletpakje of sportschoenen) aan te schaffen. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om bijvoorbeeld een muziekinstrument te lenen. 

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Ouders met een laag inkomen kunnen hun kind aanmelden via een CMD-consulent van de gemeente Waalre (Centrum voor Maatschappelijke Deelname), een docent van school of Stichting Leergeld Valkenswaard en omstreken. Op de pagina Cultuur- en sportbijdrage lees je meer over de aanmelding.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.