Veilig gebruik van de paden in het bos

Geplaatst op maandag 7 november 2022

In de gemeente Waalre is veel bosgebied waarin zowel de natuur als recreanten de ruimte hebben. Er zijn verschillende routes in de bossen aangelegd die bedoeld zijn om te sporten. Zo liggen er ook MTB-routes (mountainbikepaden) in de gemeente. Een gedeelte van deze MTB-routes is weggehaald omdat het route netwerk regionaal is uitgebreid. Vanwege de veiligheid van alle recreanten zijn deze oud MTB-paden nu echt afgesloten voor fietsers.

De MTB-routes in Waalre zijn eerder al aangesloten op MTB-routes van omliggende gemeenten. Hierdoor is het voor de mountainbiker mogelijk om een ronde te maken door verschillende gemeenten. Een deel van de bestaande MTB-routes in de gemeente Waalre is daardoor overbodig geworden en weggehaald. Toch werden deze paden nog steeds gebruikt als MTB-route. Dit kan gevaar opleveren voor recreanten, zowel mountainbikers als wandelaars.

Daarom heeft de gemeente besloten om de paden die niet meer in de nieuwe MTB-route liggen, echt af te sluiten voor fietsers. Dit doen we door het plaatsen van grote boomstammen bij de in- en uitgang van deze paden. Hierdoor zijn deze paden veilig en toegankelijk voor wandelaars. MTB’ers kunnen nog steeds gebruik maken van de MTB-routes.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.