Tekort aan chauffeurs Taxbus

Geplaatst op maandag 7 november 2022

De vervoerders van Taxbus hebben helaas te maken met een personeelstekort. Door het tekort aan chauffeurs is het niet altijd mogelijk om een rit te boeken op het gewenste tijdstip. Als een rit niet mogelijk is, zoekt Taxbus samen met de reiziger naar een ander tijdstip. Dit kan een uur eerder of later zijn dan eerder gepland. U mag als reiziger zelf aangeven om de rit op het andere tijdstip te accepteren of om de rit te annuleren.

Boek een rit op tijd

De chauffeurs hebben het met name erg druk op:

  • Alle werkdagen tussen 7.00 en 9.00 uur.
  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.45 en 16.30 uur.
  • Woensdag tussen 12.00 en 16.30 uur.
  • Zondag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Een rit boeken buiten de genoemde drukke tijden? Doe dit altijd minimaal 4 uur van tevoren, maar liever 24 uur of eerder. Ritten die niet op tijd geboekt worden, kunnen geweigerd worden. Dat geldt niet voor een prioriteitsrit, een rit naar een medische bestemming of in geval van een retourrit.

Taxbus is te laat

Als de Taxbus er niet op de afgesproken tijd is (uiterlijk een kwartier na de afgesproken tijd), bel dan naar het Mobiliteitscentrum via 0800 0234 795. De telefonist noteert dat u niet bent opgehaald. Bent u in het halfuur hierna nog niet opgehaald? Bel dan nogmaals. De telefonisch vraagt of u nog langer wil wachten of dat u de rit wil annuleren. Als u annuleert, mag u op kosten van de vervoerder een particuliere taxi bellen. U kunt de kosten declareren door het indienen van een klacht. Daarbij moet u het betalingsbewijs inleveren.

Andere vervoersmogelijkheden

In Waalre is het mogelijk om gebruik te maken van andere soorten vervoer zoals het openbaar vervoer (OV), de Buurtbus, en de begeleid vervoersdienst van Goed voor Mekaar Waalre. Lees meer over de andere vervoersvoorzieningen.

Vragen?

Dan kunt u mailen naar: info@taxbus.nl. De gemeente, de taxibedrijven en Taxbus doen er alles aan om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. We hopen dat de situatie snel verbetert en zullen de reizigers daarover informeren.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.