Waalre maakt openbare speeltuintjes rookvrij

Geplaatst op maandag 31 oktober 2022

Speeltuin met het bordje Rookvrije GeneratieZolang wij het normaal vinden om te roken, vinden onze kinderen dat ook. Dat maakt de kans dat ze zelf gaan roken groter. Daarom is het doel om alle plekken in Waalre waar kinderen komen, rookvrij te maken. Alle openbare speeltuintjes in de gemeente hebben het bord ‘Rookvrije Generatie’ gekregen. Hiermee moedigen we aan dat kinderen in een rookvrije ruimte kunnen spelen.

De gemeente Waalre wil dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Dat betekent dat ze geen mensen zien die roken. In Waalre heeft 10% van de 12-18 jarigen ooit al gerookt. In het preventieakkoord ‘Gezond Waalre’ staat de actie: bewustwording stimuleren. Hierbij gaat het om de thema’s alcohol, drugs en roken. Dit doen we bijvoorbeeld door bordjes op te hangen waarmee we mensen vragen niet te roken.

Borden en stoeptegels

Speeltuin de Klimbim is al rookvrij. Nu worden alle openbare speeltuintjes in Waalre dat ook. Er zijn borden en stoeptegels geplaatst met een rookvrij-vinkje. Deze borden zijn al op veel plaatsen in Nederland te vinden. De borden vragen de roker om buiten het zicht van kinderen te roken. Ook maken de borden het makkelijker om iemand die hier toch rookt, aan te spreken.

Wethouder Kees Vortman:

Roken waar kinderen bij zijn, dat doe je niet, vind ik. Nergens, en dus zeker niet in een speeltuin. Daar zijn de kinderen de baas. Dus als je straks lekker aan het spelen bent in de speeltuin en zie je daar iemand roken, wijs die persoon dan op het bordje. Onze kinderen verdienen een rookvrije, gezonde toekomst.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.